VIŠEVNIK (2050m), PRESTAVLJENO NA 26.03.2016 - Planinsko društvo LPP
 

VIŠEVNIK (2050m), PRESTAVLJENO NA 26.03.2016

 

Vodnika: Janez Medved in Andrej Počervina
Kdaj, kje: sobota 26.03.2016 ob 7:00 pred sedežem društva na Celovški cesti 160 v Ljubljani (pred LPP-jem)
Kako: društveni kombi
Predviden čas hoje: Vzpon na Viševnik 2 ure 30 minut. Sestop iz Viševnika po isti poti 2 ure.
Zahtevnost: Dobra telesna pripravljenost, izkušnje s hojo po planinskih poteh v zimskih razmerah in zvrhan koš dobre volje.
Oprema: Pohodni čevlji (priporočljivo zimski), gamaše, čelada, cepin, zimska oblačila kapa, rokavice, rezervna oblačila, pohodne palice, odvisno od razmer, ki bodo v času pohoda, predvsem pa zvrhan koš dobre volje.
Hrana in pijača iz nahrbtnika – malica in vsaj 1, 5 litra tekočine. + železna rezerva.
Prijave in rok za prijavo: Društvena pisarna ali Nina Miklič tel.: 031/259-156 do četrtka 25.03.2016
Informacije:
Opis poti:
VZPON: Od parkirišča se desno odcepi makadamska cesta ob kateri so kažipoti za Triglav. Sledimo tem markacijam in kmalu prispemo do smučišča. Naprej nadaljujemo po cesti s katere se kmalu v levo odcepi markirana pot proti Triglavu, mi pa nadaljujemo po cesti, ki nekoliko višje preči smučišče. Na tem delu se levo navzgor odcepi označena pot na Viševnik, po kateri nadaljujemo vzpon. Pot naprej se vzpenja ob smučarski progi navzgor do naslednje vlečnice. Tu pot zavije levo navzgor ob drugi vlečnici in nas kmalu pripelje na vrh smučarske proge. Pot naprej se po rahlo poraščenem pobočju vzpenja po dolinici. Sledi nekaj minut bolj strmega vzpona do propadajoče lovske opazovalnice. Nadaljujemo naravnost v smeri Viševnika (desno Lipanca in Viševnik čez Kačji rob) po spet bolj strmi poti, ki nas po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje na manjše sedelce, s katerega se nam odpre lep razgled na Spodnje Bohinjske gore. Na sedelcu nadaljujemo desno in sledimo poti, ki nas pripelje na greben Viševnika. Sledi kratko prečenje pobočja, nato pa preidemo pod sam vrh Viševnika. Tu se pot strmo vzpne in nas po nekaj nadaljnjih korakih hoje pripelje na razgleden vrh.
Viševnik je tudi v zimskih razmerah zelo pogosto obiskan vrh, zato je za pričakovati, da bo gaz že narejena, še posebej zato, ker je naš pohod organiziran nekoliko pozneje.
SESTOP: Sestopili bomo po isti poti.

Iskanje

Kontakt

Uradne ure vsak četrtek:
od 14:00 do 18:00
Telefon 01/582 27 51
E-pošta: pdlpp1974@gmail.com
Številka koče na Planini pri Jezeru:
+386 51 632 738 (samo v sezoni)

Pristopna izjava za nove člane

Prijava na obvestila

Za prijavo na obvestila kliknite povezavo:

Vremenska napoved za Planino

Za natančno napoved kliknite na sliko!

Povezave:

LPP, d.o.o
Kolesarsko društvo LPP

Sledite nam na:

Facebook
Twitter