SREČANJE S POBRATENIM SPDT, 21. 4. 2024 - Planinsko društvo LPP
 

SREČANJE S POBRATENIM SPDT, 21. 4. 2024

 

V imenu Upravnega odbora PD LPP organizira: Tomaž Rusimovič

Kdaj, kje: nedelja, 21. 4. 2024, ob 7.00 pred sedežem društva PD LPP na Celovški 160 v Ljubljani 
Prevoz: če bo dovolj prijav, avtobus, sicer društveni kombi in osebni avtomobili
Izhodišče: Materija (Brkini)
Hoja: 3 ure
Zahtevnost: lahka pot
Oprema: pohodne palice, pohodni čevlji, oblačila, primerna vremenskim razmeram, baterija ali čelna svetilka
Hrana in pijača: iz nahrbtnika malica in pijača, za kosilo pa bo poskrbljeno

Članska izkaznica: izlet je namenjen le članom PD LPP s plačano članarino za leto 2024

Prijave: do četrtka, 18. 4. 2024 do 17.00, društvena pisarna v času uradnih ur na tel.: 01/58 22 751 ali Ana Božnar, tel.: 031 699 786, ali na mail pdlpp1974@gmail.com

Opis poti:

Pred štirimi desetletji in več so se stkale prve prijateljske vezi med SPDT-jevci in člani Planinskega društva LPP, v desetletjih prijateljevanja z izmenjavo obiskov in vsakoletnih srečanj so se vezi utrdile in poglabljale, tako da je vsakoletno srečanje postalo poseben dogodek.

V letošnjem letu, ko praznuje SPDT svojo 120-letnico in PD LPP svojo 50-letnico, srečanje organizirajo naši prijatelji iz SPDT. Srečanje načrtujejo v nedeljo, 21. aprila 2024. Skupni pohod, ki nas bo popeljal v spoznavanje posebno zanimivih krajev, ki so tudi tesno povezani z zgodovino SPDT.

Podali se bomo na Matarsko podolje, pokrajino med Brkini, Čičarijo in Slavnikom, ki slovi zaradi svojih geoloških posebnosti. Brkini so hribovit flišnat „otok“ sredi kraškega sveta. Številni potoki, ki se stekajo z njegovih nepropustnih kamnin, se ob vznožju zajedajo v apnenčasti rob. Na svoji poti proti morju so v apnence izdolbli številne slepe doline, vrtače in brezna, podzemne prehode, rove in z barvitimi kapniki okrašene jame. Med slednje spada tudi jama Dimnica. Odkrili so jo leta 1904, že naslednje leto jo je dobilo v upravo Slovensko planinsko društvo Trst. O nadaljnji zgodovini jame pa več na srečanju!

Člani pobratenih društev se bomo zbrali v vasici Materija (parkirišče na začetku vasi ob 8.30) in se peš podali preko travnatih poljan in skozi gozd mimo Skadanščine, do Markovščine in vhoda v jamo Dimnica. Sprehodili se bomo po njenih turističnih poteh in uživali ob njeni edinstvenosti. Nato se bomo podali še do vasice Slivje, kjer si bomo v tamkajšnji cerkvici ogledali poslikave Toneta Kralja. Sledilo bo kosilo in prijateljsko druženje.

Izlet je primeren za vse. Predvidena sta 3-urni pohod in ogled jame. Obvezna pohodna obutev, pohodne palice, primerno oblačilo predvsem za jamo in baterijska svetilka.

 

Iskanje

Rezervacijski sistem za kočo

Kontakt

Društvena pisarna na Celovški 160 v Ljubljani je odprta vsak četrtek v mesecu:
od 14:00 do 18:00

Telefon 01/582 27 51
E-pošta: pdlpp1974@gmail.com
Številka koče na Planini pri Jezeru:
+386 51 632 738
(samo v sezoni od junija do konca septembra)

Pristopna izjava za nove člane

Prijava na obvestila

Za prijavo na obvestila kliknite povezavo:

Vremenska napoved za Planino

Za natančno napoved kliknite na sliko!

Povezave:

LPP, d.o.o

Energetska sanacija planinske koče

Sledite nam na:

Facebook
Twitter