PUFIJEV POHOD NA ČEMŠENIŠKO PLANINO, 7. 04. 2018 - Planinsko društvo LPP
 

PUFIJEV POHOD NA ČEMŠENIŠKO PLANINO, 7. 04. 2018

 

Vodnika: Tomo Rusimovič in Herman Rednak
Kdaj, kje: sobota, 7. 04. 2018, ob 8:00 pred sedežem društva na Celovški cesti 160 v Ljubljani (pred LPP-jem)
Kako: društveni kombi ali osebna vozila
Predviden čas hoje: 3-4 ure
Oprema: dobri pohodni čevlji, pohodne palice, oblačila primerna vremenu in letnemu času, zaščita za sonce/dež/veter, malica iz nahrbtnika.
Članska izkaznica: plačana članarina PZS za tekoče leto 2018.
Prijave in rok za prijavo: društvena pisarna ali Nina Miklič tel.: 031/259-156 do četrtka, 5. 04. 2018
Opis poti:
Iz Ljubljane se bomo odpeljali na Trojane, kjer bo izhodišče našega pohoda. Po jutranji kavici in krofu bomo krenili na pot. Če ne bo volje ali vremena, se bomo do Prvin  zapeljali s kombijem. Če pa bosta vreme in volja, jo bomo za ogrevanje mahnili malo po cesti malo po stezah proti Prvinam. Na severni strani poti bomo uživali v razgledih proti Uršlji gori in Peci na Koroškem. Ne preveč strma pot nas bo nato peljala naprej po bukovem gozdu, poraslem s čudovito zeleno preprogo čemaža, ki ga je tu zares v izobilju. Upam, da bodo čemažu delale družbo tudi kron’ce, ki jih je tod navadno tudi veliko.
Ko bomo prispeli na greben Čemšeniške planine, se nam bo na jugu odprl pogled na Zasavsko dolino, ki jo zaključuje pogorje z zasavskim Triglavom – Kumom, ki s svojim oddajnikom in cerkvijo izstopa sredi Zasavskih hribov. Hoja po grebenu je relativno kratka in kmalu prispemo do koče na Čemšeniški planini, ki leži na južni strani planine v zavetju mogočnega bukovega gozda. Če bo sonce, se bomo dobro uro martinčkali pred kočo in uživali v njenem gostoljubju. Pa tudi dobra domača malica iz nahrbtnikov ali kakšna zagorska specialiteta iz koče se bo prilegla.

V nadaljevanju našega pohoda se bomo spustili nazaj po grebenu in pri odcepu za Čemšenik zavili v dolino proti Zagorju. Spust do spodnje postaje tovorne žičnice, kjer nas bo čakal kombi, bo hitro minil, in zapeljali se bomo do lovskega doma Klančiše v Zavinah, kjer bo postanek in verjetno srečanje s sorodniki Franca Lapuha – Pufija.

Nato pa po ustaljeni poti do pokopališča v Zagorju, kjer bomo grob našega Pufija okrasili s planinskim cvetjem in prižgali tudi kakšno svečko; enako bomo storili tudi pri grobu našega priljubljenega predsednika Janeza Drnovška.

Upam, da se boste odzvali vabilu in preživeli lepo soboto v spomin na našega, leta 1995 preminulega člana, priljubljenega Franca Lapuha – Pufija.

Vabljeni predvsem vsi, ki ste ga poznali, ali tisti, ki tako, kot je on, čutite pripadnost društvu in naši koči!

Iskanje

Rezervacijski sistem za kočo


Kontakt

Uradne ure vsak četrtek:
od 14:00 do 18:00
Telefon 01/582 27 51
E-pošta: pdlpp1974@gmail.com
Številka koče na Planini pri Jezeru:
+386 51 632 738 (samo v sezoni)

Pristopna izjava za nove člane

Prijava na obvestila

Za prijavo na obvestila kliknite povezavo:

Vremenska napoved za Planino

Za natančno napoved kliknite na sliko!

Povezave:

LPP, d.o.o
Kolesarsko društvo LPP

Sledite nam na:

Facebook
Twitter