PUFIJEV POHOD NA ČEMŠENIŠKO PLANINO (1120 m), 08. 04. 2017 - Planinsko društvo LPP
 

PUFIJEV POHOD NA ČEMŠENIŠKO PLANINO (1120 m), 08. 04. 2017

 

Vodnika: Tomaž Rusimovič in Herman Rednak
Kdaj, kje: sobota, 08. 04. 2017, ob 8:00 pred sedežem društva na Celovški cesti 160 v Ljubljani (pred LPP-jem)
Kako: kombi ali osebna vozila
Predviden čas hoje: 2 – 3 ure
Zahtevnost: nezahtevna pot
Oprema: Pohodniška
Prijave in rok za prijavo: Društvena pisarna ali Nina Miklič tel.: 031/259-156 do četrtka, 06. 04. 2017
Opis poti:
Izhodišče našega spominskega pohoda bo tako kot vsako leto na Trojanah, kjer bomo po jutranji kavici in krofu začeli naš pohod.
Za jutranje ogrevanje jo bomo mahnili mimo Šentgotarda malo po cesti malo po stezah proti Prvinam, kjer leži eno od manjših smučišč, ki verjetno tudi to zimo ne obratuje. Na sever se nam bo odprl lep razgled proti Uršlji gori in Peci na Koroškem.
Ne preveč strma pot nas bo nato peljala naprej po bukovem gozdu, poraslem s čudovitim zelenim tepihom čemaža, ki ga je tu zares v izobilju. Upam, da bodo čemažu delale družbo tudi kronce.
Ko bomo prispeli na greben Čemšeniške planine, se nam bo na jugu odprl pogled na Zasavsko dolino, ki jo zaključuje pogorje z zasavskim Triglavom Kumom, ki s svojim oddajnikom in cerkvijo izstopa sredi Zasavskega hribovja. Hoja po grebenu je relativno kratka in kmalu prispemo do koče na Čemšeniški planini, ki leži na južni strani planine v zavetju mogočnega bukovega gozda. Če nam bo vreme naklonjeno, se bomo dobro uro martinčkali pred kočo in okušali njeno gostoljubje. Pa tudi dobra domača malica iz nahrbtnikov se bo prilegla.
V nadaljevanju našega pohoda se bomo spustili nazaj po grebenu in pri odcepu za Čemšenik zavili v Zagorsko dolino. Spust do spodnje postaje tovorne žičnice, kjer nas bo čakal kombi, bo hitro minil in zapeljali se bomo do lovskega doma na Klančišah, kjer bo postanek (imajo tudi dobro kuhinjo!) in verjetno srečanje s sorodniki Franca Lapuha – Pufija.
Nato pa po ustaljeni poti do pokopališča Zagorje, kjer bomo grob našega Pufija okrasili s planinskim cvetjem in prižgali tudi kako svečko; enako bomo storili tudi pri grobu našega priljubljenega predsednika Janeza Drnovška.
Upam, da se boste odzvali vabilu in preživeli lepo soboto ob spominih na našega priljubljenega člana Pufija.

Iskanje

Rezervacijski sistem za kočo


Kontakt

Uradne ure vsak četrtek:
od 14:00 do 18:00
Telefon 01/582 27 51
E-pošta: pdlpp1974@gmail.com
Številka koče na Planini pri Jezeru:
+386 51 632 738 (samo v sezoni)

Pristopna izjava za nove člane

Prijava na obvestila

Za prijavo na obvestila kliknite povezavo:

Vremenska napoved za Planino

Za natančno napoved kliknite na sliko!

Povezave:

LPP, d.o.o
Kolesarsko društvo LPP

Sledite nam na:

Facebook
Twitter