POHOD NA DRAŽGOŠE, 8. 1. 2023 - Planinsko društvo LPP
 

POHOD NA DRAŽGOŠE, 8. 1. 2023

 

Vodnik: Tomaž Rusimovič
Kdaj, kje: Nedelja, 8. 1. 2023, ob 8:00 pred sedežem društva na Celovški 160.
Predviden čas hoje: dobri 2 uri do prireditvenega prostora in ca. 300 m višinske razlike.
Oprema: obleka, primerna vremenu: dobra obutev, pohodniške palice (če bo sneg, priporočamo derezice, nekaj pijače in kak sendvič ter obvezno dobra volja).
Zahtevnost: nezahtevno
Rok za prijavo: do četrtka, 5. 1. 2023. Prijave sprejema društvena pisarna (Celovška 160 nad števnico) v času uradnih ur na telefon 01/58 22 751 ali Ana Božnar na telefon 031/699-786.
Opis poti:
V letu 2022 sem se na spominski slovesnosti v Dražgošah srečal s skupino pobratenih planincev iz SPD Trst. Pogovarjali smo se, da bi na naslednji, 81. obletnici dražgoške bitke, tudi v okviru našega društva organizirali pohod na Dražgoše. Zato vas vabim, da se prijavite na nedeljski izlet, ki bo namenjen druženju in krajšemu pohodu.
Pohod bomo začeli v Železnikih, kjer bomo pustili kombi in nadaljevali peš po levem obronku nad cesto, ki vodi preko Rudnega v Dražgoše. Pot bo v začetku razgledna, nato pa bomo hodili tudi skozi gozd in skozi vasi na poti do Dražgoš in naprej do prireditvenega prostora.
Slovesnost ob spomeniku se bo začela ob 12h. Slavnostni govornik bo mag. Borut Sajovic, poslanec državnega zbora RS. Kulturni program bodo izvedli: Orkester Slovenske vojske, Anton Habjan, bariton, Partizanski pevski zbor, Bojan Trampuš in Jan Bertoncelj, igralca, Združeni pevski zbor osnovnih šol Dravlje in Šentvid. Prireditev bo povezovala Jana Jenko.
Po zaključku prireditve (ali prej) se bomo srečali s pobratenimi planinci iz SPD Trst in se nato okrepčali s priložnostno ponudbo, v kateri ne bo manjkalo jedi z žara in upamo, tudi vojaški pasulj.
Vrnili se bomo po poti v vasico Rudno, kamor bomo pripeljali naš kombi in se vrnili v Ljubljano.

Iskanje

Rezervacijski sistem za kočo


Kontakt

Društvena pisarna na Celovški 160 v Ljubljani je odprta vsak četrtek v mesecu:
od 14:00 do 18:00

Telefon 01/582 27 51
E-pošta: pdlpp1974@gmail.com
Številka koče na Planini pri Jezeru:
+386 51 632 738
(samo v sezoni od junija do konca septembra)

Pristopna izjava za nove člane

Prijava na obvestila

Za prijavo na obvestila kliknite povezavo:

Vremenska napoved za Planino

Za natančno napoved kliknite na sliko!

Povezave:

LPP, d.o.o

Energetska sanacija planinske koče

Sledite nam na:

Facebook
Twitter