POHOD IZ LJUBLJANE NA PLANINO PRI JEZERU, 24. - 28. 6. 2020 - Planinsko društvo LPP
 

POHOD IZ LJUBLJANE NA PLANINO PRI JEZERU, 24. – 28. 6. 2020

 

24. – 28. 6. 2020

Na željo nekaterih naših članov smo ponovno obudili  peš pohod od Ljubljane do naše koče na Planini pri Jezeru, ki ga je v preteklosti izvajal naš pokojni vodnik Janez Lenaršič. Traso pohoda sta začrtala Mirko in Iva Božnar in bo nekoliko spremenjena in en dan daljša, ker se bo dejansko šlo peš iz Ljubljane. Opremo, ki je ne bomo rabili na pohodu, bo z društvenim kombijem prevažal Herman Rednak in jo vsak dan  pripeljal na lokacijo, kjer bomo prespali. Vsak pohodnik ima lahko poleg nahrbtnika, ki ga bo nosil po poti, eno potovalko, ki bo potovala s kombijem.

Opis etap:

Prvi dan: sreda, 24. 6. 2020

Dobimo se ob 7:00 pred LPP-jem. Ko bomo oddali potovalke v kombi, se bomo z avtobusom št. 5 odpeljali do zadnje postaje v Podutiku. Pot nas bo vodila proti Toškemu čelu, na Katarino, preko Gont mimo Tošča in Sela na Črni vrh, kjer bomo na kmečkem turizmu Pri Sovi večerjali in prespali na senu. . Hoje bo okoli 7 – 8 ur.

Drugi dan: četrtek, 25. 6. 2020

S Črnega vrha nas bo pot vodila preko Bukovega vrha v Poljane, nato pa se bomo podali po tematski poti Cvetje v jeseni, ki se vije iz Poljan do Volče, se vzpne proti vasi Malenski vrh, nato čez vas Gorenja ravan do Dolenje Žetine, od tu pa še do Gorenje Žetine, kjer bomo prenočili (na slami) na gostoljubni kmetiji Pr’ Andrejon, kjer nam bodo pripravili tudi okusno večerjo. Tudi drugi dan je 8 – 9 ur hoje.

Tretji dan: petek, 26. 6. 2020

Tretji dan nadaljujemo po tematski poti Cvetje v jeseni od Gorenje Žetine na prelaz Črni kal, kjer zapustimo tematsko pot Cvetje v jeseni in se spustimo do Zalega Loga (možnost nakupa hrane in pijače v trgovini), od tu pa se povzpnemo na prelaz Povden in gremo naprej do Zgornje Danje in proti Soriški planini. Na Soriški planini bomo večerjali in prespali v Gostišču Brunarica.

Tretji dan je 8 – 9 ur hoje.

Četrti dan: sobota, 27. 6. 2020

S Soriške planine se bom spustili v Bohinjsko Bistrico, pri kampu Danica bomo prečili Savo Bohinjko in se po kolesarski poti ob vodi podali do Stare Fužine. Po krajšem postanku v gostišču Parlament se bomo preko Vogarja podali na našo Planino pri Jezeru, kjer nas bo čakala večerja s prenočiščem.

Četrti dan je 8 – 9 ur hoje.

Peti dan: nedelja, 28. 6. 2020

Dopoldan proste aktivnosti, po kosilu pa povratek v Ljubljano.

Pohoda se lahko udeležijo samo člani našega planinskega društva s plačano članarino za letošnje leto; društvo bo delno sponzoriralo pohod. Predvidevamo maksimalno 15 udeležencev. Izlet vodita Tomo in Mirko, za prtljago pa bo skrbel Herman.

Cena izleta (prenočišča, večerje, majice in organizacije pohoda) bo znana po ogledni turi (najpozneje do četrtka, 18. 6.).

Udeleženci morajo imeti potrebno kondicijo za pohod, da ne bodo problematični za skupino. Obvezne so tudi spalne vreče (dvakrat spimo na senu), rezervni čevlji in planinska oprema za sonce in dež. Hrana in pijača (za v nahrbtnik) se bo lahko dokupila v Poljanah in v Zalem Logu. Predvidevamo tudi spominske majice in kakšno boniteto na naši koči.

    

 

Orientacijski zemljevid in orientacijski podatki o višinski razliki in dolžini etap.

Prvi dan Podutik – Črni vrh

Višinska razlika 560m dolžina poti 19 km.

Drugi dan Črni vrh – Gorenja Žetina

Višinska razlika 400m spusta in 400 metrov vzpona, dolžina poti 15 km. 

Tretji dan Gorenja Žetina – Soriška planina

Višinska razlika iz Zalega loga na Soriško planino je 700m, dolžina poti 19 km.

Četrti dan Soriška planina – Planina pri Jezeru

Višinska razlika je 800 m dol in 900 gor, dolžina poti je 20 km.

Iskanje

Rezervacijski sistem za kočo


Kontakt

Uradne ure vsak četrtek:
od 14:00 do 18:00
Telefon 01/582 27 51
E-pošta: pdlpp1974@gmail.com
Številka koče na Planini pri Jezeru:
+386 51 632 738 (samo v sezoni)

Pristopna izjava za nove člane

Prijava na obvestila

Za prijavo na obvestila kliknite povezavo:

Vremenska napoved za Planino

Za natančno napoved kliknite na sliko!

Povezave:

LPP, d.o.o
Kolesarsko društvo LPP

Sledite nam na:

Facebook
Twitter