PEŠ IZ LJUBLJANE NA PLANINO PRI JEZERU, 23. - 27. 6. 2021 - Planinsko društvo LPP
 

PEŠ IZ LJUBLJANE NA PLANINO PRI JEZERU, 23. – 27. 6. 2021

 

Vodnika: Tomo Rusimovič in Mirko Božnar 
Kdaj, kje: Sreda, 23. 6. 2021, ob 7:00 pred sedežem društva na Celovški 160
Predviden čas hoje: 8 – 9 ur/dan 
Oprema: standardna gorniška oprema, primerna vremenu
Zahtevnost: nezahtevna označena pot (malo gor in malo dol)
Maksimalno število udeležencev: 15
Priporočen prostovoljni prispevek: 25€
Članska izkaznica: Plačana članarina PZS za tekoče leto 2021 
Prijave in rok za prijavo: Društvena pisarna v času uradnih ur na tel.: 01/58-22-751 ali Nina Miklič tel.: 031/259 – 156, do četrtka, 17. 6. 2021 
Opis poti: 
Lani smo ponovno obudili peš pohod od Ljubljane do naše koče na Planini pri Jezeru, ki ga je v preteklosti izvajal naš pokojni vodnik Janez Lenaršič. Traso pohoda sta začrtala Mirko in Iva Božnar in vse je »štimalo«: večerja s prenočiščem na svežem senu in tudi po poti se nismo zgubili. Vsak pohodnik ima v nahrbtniku vse, kar potrebuje čez dan (oblačila hrano in pijačo), ostalo opremo pa ima v potovalki, ki jo od lokacije do lokacije prevažamo z društvenim kombijem.

Pohod se začne v Podutiku na zadnji avtobusni postaji proge 5, od tu pa poteka preko Toškega Čela, Katarine, Tošča do Črnega vrha, kjer bomo na kmečkem turizmu Pri Sovi večerjali in prespali na senu (hoje bo okoli 7–8 ur).

Drugi dan se spustimo v Poljane, nato gremo po tematski poti Tavčarjeve povesti Cvetje v jeseni, ki se vije iz Poljan do  Volče, se vzpne proti vasi Malenski vrh, nato čez vas Gorenja ravan do Dolenje Žetine, od tu pa še do Gorenje Žetine, kjer bomo prenočili (na senu, seveda) na gostoljubni kmetiji Pr’ Andrejon, kjer nam bodo pripravili tudi okusno večerjo. Drugi dan je 8–9 ur hoje.

Tretji dan nadaljujemo po tematski poti z Gorenje Žetine na prelaz Črni kal, kjer zapustimo tematsko pot Cvetje v jeseni in se spustimo do Zalega Loga (možnost nakupa hrane in pijače v trgovini), od tu pa se povzpnemo na prelaz Povden in  gremo naprej do Zgornje Danje ter proti Soriški planini. Na Soriški planini bomo večerjali in prespali v Gostišču  Brunarica (po treh dneh tuširanje!). Tretji dan je 8–9 ur hoje.

Četrti dan se s Soriške planine spustimo v Bohinjsko Bistrico in nadaljujemo do Stare Fužine. Po krajšem postanku v  gostišču Parlament se bomo preko Vogarja podali na našo Planino pri Jezeru, kjer nas bo čakala večerja s prenočiščem.  Četrti dan je 8–9 ur hoje.

Peti dan dopoldan prosto, po kosilu pa povratek v Ljubljano.

Pohoda se lahko udeležijo samo člani našega planinskega društva s plačano članarino za tekoče leto; društvo bo delno sponzoriralo pohod (večerja in prenočišče na koči).

Udeleženci morajo imeti potrebno kondicijo za pohod, da ne bodo problematični za skupino, dobro uhojene planinske  čevlje in obilo pozitivne energije.

Obvezni so tudi spalne vreče (dvakrat spimo na senu), rezervni čevlji ter zaščita za sonce in dež (zaščita proti komarjem). Hrana in pijača (za v nahrbtnik) se bosta lahko dokupili v Poljanah in v Zalem Logu. Vsi pohodniki dobijo  tudi spominske majice. Morebitne dodatne podrobnosti bodo objavljene na spletni strani društva najmanj 10 dni pred  odhodom.

Zapis o lanskem pohodu si lahko ogledate v lanskem Gorskem popotniku 2020/2 (na strani 23). Revija je dostopna na  povezavi:
http://www.pdlpp.si/wp-content/uploads/Gorski_popotnik_2020_stevilka_02.pdf 

Iskanje

Rezervacijski sistem za kočo


Kontakt

Društvena pisarna na Celovški 160 v Ljubljani je odprta vsak prvi in tretji četrtek v mesecu:
od 14:00 do 18:00

Telefon 01/582 27 51
E-pošta: pdlpp1974@gmail.com
Številka koče na Planini pri Jezeru:
+386 51 632 738 (samo v sezoni)

Pristopna izjava za nove člane

Prijava na obvestila

Za prijavo na obvestila kliknite povezavo:

Vremenska napoved za Planino

Za natančno napoved kliknite na sliko!

Povezave:

LPP, d.o.o
Kolesarsko društvo LPP

Sledite nam na:

Facebook
Twitter