Kratka navodila glede zavarovanja v gorah za člane planinskih društev, ki so zavarovani s plačano članarino PZS - Planinsko društvo LPP
 

Kratka navodila glede zavarovanja v gorah za člane planinskih društev, ki so zavarovani s plačano članarino PZS

 

Kratka navodila glede zavarovanja v gorah za člane planinskih društev, ki so zavarovani s plačano članarino PZS

V priloženem dokumentu je natančno razložen obseg zavarovanj za posamezno članarino in postopki za prijavo škodnega primera ali odgovornosti. Lahko pa si ogledate tudi spletno stran PZS, ki govori o zavarovanju članov s plačano članarino na spletnem naslovu.

Navodila za zavoravnje planincev iz članarine PZS

Kako ukrepati v primeru nezgode ali težave, ki jo ima planinec na izletu je nazorno opisal Jani Bele v članku v Slovenskih novicah, ki ga najdete na spletnem naslovu.

Aplikacija Gorski priročnik

image002

Za pomoč pri težavah na planinskih pohodih pa vam lahko pride prav tudi aplikacija Gorski priročnik, ki je narejena za pametne telefone z operacijskim sistemom Android.

Opis aplikacije:

Aplikacija je namenjena povečanju varnosti v gorah, saj tako priložnostnim pohodnikom kot tudi ljubiteljem gora nudi napotke pred pohodom in pomoč med pohodom. Glavni funkcionalnosti sta Osebni gorski vodič in Klic v sili. Osebni gorski vodič uporabnika obvesti, kdaj mora zaključiti izlet zaradi približujoče se noči in prikaže bližnje gorske koče glede na lokacijo uporabnika. Klic v sili omogoča povezavo z 112 oz. pošiljanje SMS sporočila s koordinatami lokacije, če je uporabnik na območju s šibkim signalom. Da do kriznih situacij ne bi prišlo, aplikacija nudi napotke, kako se pripraviti na pohod, kako se ravnati med pohodom, opozarja pa tudi na pomembnost varnega sestopa. V aplikaciji uporabnik najde nabor kriznih situacij in napotke, kako si pomagati. Uporabniku aplikacija ponudi tudi zemljevid s slovenskimi gorskimi kočami ter informacijami, kot so nadmorska višina, kontaktni podatki, odpiralni časi posameznih planinskih domov.

Kljub pomoči aplikacije pa morajo uporabniki upoštevati, da se morajo v gore odpraviti pripravljeni, z zemljevidom in primerno opremo, ter se zavedati morebitnih nevarnosti. Aplikacija je priročnik z nasveti, odgovornost za nastale situacije v gorah pa ostaja uporabniku. Za popolno uporabo je potreben vklop GPS in internetna povezava za uporabo zemljevida.

Iskanje

Rezervacijski sistem za kočo

Kontakt

Društvena pisarna na Celovški 160 v Ljubljani je odprta vsak četrtek v mesecu:
od 14:00 do 18:00

Telefon 01/582 27 51
E-pošta: pdlpp1974@gmail.com
Številka koče na Planini pri Jezeru:
+386 51 632 738
(samo v sezoni od junija do konca septembra)

Pristopna izjava za nove člane

Prijava na obvestila

Za prijavo na obvestila kliknite povezavo:

Vremenska napoved za Planino

Za natančno napoved kliknite na sliko!

Povezave:

LPP, d.o.o

Energetska sanacija planinske koče

Sledite nam na:

Facebook
Twitter