KOSTANJEVA NEDELJA S SPD TRST, 10. 11. 2019 - Planinsko društvo LPP
 

KOSTANJEVA NEDELJA S SPD TRST, 10. 11. 2019

 

Vabljeni na Kostanjevo nedeljo, ki jo (kot vedno) organizirajo pobrateni planinke in planinci iz SPD Trst

10. 11. 2019

»Svet’ Martin iz mošta dela vin’«, pravijo ljubitelji rujne kapljice, zato se vsako leto na ta dan spodobi poskusiti, »kaj je ratalu?«.

Naši planinski prijatelji iz pobratenega Slovenskega planinskega društva Trst so nam, kakor vsako leto, pripravili zanimiv program kostanjeve nedelje: začeli bomo s pohodom po kraški gmajni, ki mu bo sledilo veselo druženje ob jedači in pijači (mogoče tudi ob zvokih harmonike) na kmečkem turizmu.

Dobimo se Grahovem Brdu, ki leži v osrčju Krasa. Verjetno so vam bolj poznani kraji v okolici, kot so Sežana, Šepulje, Tomaj in Štorje, Grahovo Brdo pa malo manj. Grahovo Brdo je med manjšimi vasmi v občini Sežana. Leži na višini 350 m v bližini Križa, med cestno povezavo občin Sežana – Senožeče. Je kraška vasica gručaste oblike, s kamnitimi nadstropnimi hišami. V naselje, ki so ga nekoč imenovali tudi Veliko Brdo, se pripeljemo po ozki stranski cesti. Severno od vasi je v vrtači Dol obzidan vaški vodnjak, zbiralnik kapnice, v katerega se steka voda s pobočij. V okolici je veliko vinogradov. Mirna, idilična vasica z gmajnami, borovim in hrastovim gozdom v okolici je idealna za umik od mestnega vrveža in zelo primerna za oddih v naravi. Vasice brez pokušine pršuta, dozorelega na Krasu, in kraškega terana ne smete zapustiti.

Začeli bomo s triurnim pohodom po kraški gmajni med vinogradi, pa tudi rujevo grmovje, ki jeseni zažari v kontrastu rdečih, rumenih in zelenih odtenkov, ne bo manjkalo. Za pohod se oblecite in obujte vremenu primerno in poskrbite za kak sendvič in pijačo, da bomo lažje zdržali do zaključka v kmečkem turizmu, kjer bo posrbljeno za jedačo, pijačo in pečen kostanj. Prispevek za hrano in pijačo je 15 €, za ta prispevek dobite en topli obrok v kraškem stilu, sladico, pečen kostanj in pijačo (vino ali kaj brezalkoholnega).

Ker je izlet v okviru izletov Upravnega odbora PD LPP, bo za naše člane prevoz brezplačen. Vabljeni vsi, ki želite preživeti eno lepo in zanimivo nedeljo v druženju s planinskimi prijatelji iz SPD Trst. Izlet je primeren tudi za družine z otroki, zato ne odlašajte s prijavo.

Prijavite se na telefon naše tajnice Nine 031 259 156. Zadnji rok za prijave je v četrtek, 7. 11. 2019, do 18:00.

Zbor udeležencev izleta je v nedeljo, 10. 11. 2019, ob 7h pred sedežem društva na Celovški 160.

Vabljeni!

Tomo Rusimovič

 

Iskanje

Rezervacijski sistem za kočo


Kontakt

Uradne ure vsak četrtek:
od 14:00 do 18:00
Telefon 01/582 27 51
E-pošta: pdlpp1974@gmail.com
Številka koče na Planini pri Jezeru:
+386 51 632 738 (samo v sezoni)

Pristopna izjava za nove člane

Prijava na obvestila

Za prijavo na obvestila kliknite povezavo:

Vremenska napoved za Planino

Za natančno napoved kliknite na sliko!

Povezave:

LPP, d.o.o
Kolesarsko društvo LPP

Sledite nam na:

Facebook
Twitter