Koča na Planini pri Jezeru končuje z obratovanjem v letošnji sezoni! - Planinsko društvo LPP
 

Koča na Planini pri Jezeru končuje z obratovanjem v letošnji sezoni!

 

Veseli, zadovoljni ter seveda malce utrujeni zaključujemo sezono.

Koča na Planini pri Jezeru bo svoja vrata zaprla v nedeljo, 24. 9. 2023

Čeprav nas je v letošnji sezoni doletelo marsikaj – huda neurja, podrta drevesa, slabo vreme in dež, neprevoznost ceste in gozdne poti …, smo zelo zadovoljni!  Imeli smo več kot 1000 potrjenih nočitev, gostili smo različne tabore (Mladinski tabor SPD Trst, Tabor mladih nadzornikov TNP, …) skupine (ekipa zaposlenih iz vrtca H. C. Andersena iz Ljubljane, mladinski odsek PD Dovje – Mojstrana, učence iz angleških srednjih šol … ter družine in ostale posamezne pohodnike.

Letos smo se lahko pohvalili s čudovitimi in svetlimi novimi dvoposteljnimi sobami. Gostje so tako lahko pridobili malce več intime. Zasedenost v teh sobah je bila skoraj 100%, ogromno rezervacij pa je bilo opravljenih že pred samim odprtjem koče.
Prav tako imamo od letos še ogromno drugih novih pridobitev, ena izmed njih je tudi klop, oz. terasa, pred kočo, ki je požela pravo navdušenje. 

Jota, ričet, zelenjavna juha, žganci, kislo mleko, jabolčni zavitek so le del našega stalnega domačega menija. Občasno pa je v koči zadišalo tudi po štrukljih, vampih in bograču. Vse pohvale za okusne jedi gredo naši kuharici Mari, ki za hrano, goste in kočo s srcem skrbi že vrsto let. Seveda pa koča ne bi tako dobro obratovala brez delavnih in prijetnih oskrbnikov – Silve in Dušana.

Po zaprtju pa se delo ne konča – potrebne so prenove ostalih notranjih prostorov za še boljšo izkušnjo pri nas. O vsem vas bomo seveda obveščali, prenovljene prostore pa si boste lahko ogledali prihodnje leto.

 

Čeprav za prihajajoči vikend ne napovedujejo lepega vremena, vseeno upamo na spremembo, da lahko še zadnjič v tem letu obiščemo odprto kočo. V kolikor ne uspe in bi želeli na raziskovanje Fužinskih planin v času zaprtja, vam bo za spanje na voljo zimska soba z 9 ležišči. Rezervacija ni potrebna in spanje v zimski sobi je brezplačno.

 

Radi bi se zahvalili vsem, ki ste letos obiskali Kočo na Planini pri Jezeru! Se vidimo na prihajajočih društvenih izletih ali pa naslednjo sezono.
Spodaj pa še nekaj letošnjih utrinkov s Planine pri Jezeru v fotografijah.

 

Ekipa PD LPP

Iskanje

Rezervacijski sistem za kočo

Kontakt

Društvena pisarna na Celovški 160 v Ljubljani je odprta vsak četrtek v mesecu:
od 14:00 do 18:00

Telefon 01/582 27 51
E-pošta: pdlpp1974@gmail.com
Številka koče na Planini pri Jezeru:
+386 51 632 738
(samo v sezoni od junija do konca septembra)

Pristopna izjava za nove člane

Prijava na obvestila

Za prijavo na obvestila kliknite povezavo:

Vremenska napoved za Planino

Za natančno napoved kliknite na sliko!

Povezave:

LPP, d.o.o

Energetska sanacija planinske koče

Sledite nam na:

Facebook
Twitter