KAMNIŠKO SEDLO, 01. 02. 2020 - Planinsko društvo LPP
 

KAMNIŠKO SEDLO, 01. 02. 2020

 

Vodnik: Janez Medved

Kdaj, kje: sobota, 01. 02. 2020 ob 7.00 pred sedežem društva na Celovški 160

Kako: društveni kombi ali osebna vozila

Predviden čas hoje: 5 do 6 ur

Oprema: Pohodni čevlji (priporočljivo zimski), gamaše, čelada, cepin, zimska oblačila kapa, rokavice, rezervna oblačila, pohodne palice, predvsem pa zvrhan koš dobre volje. Hrana in pijača iz nahrbtnika (malica in vsaj 1, 5 litra tekočine+ železna rezerva).

Zahtevnost: lahka zimska tura, potrebna je dobra telesna pripravljenost, izkušnje s hojo po planinskih poteh v zimskih razmerah

Izhodišče: Kamniška Bistrica

Cilj: Koča na Kamniškem sedlu (običajno letos med vikendi tudi pozimi odprta)

Višinska razlika: 1243 m

Članska izkaznica: plačana članarina za tekoče leto 2020

Prijave in rok za prijavo: do četrtka, 30. 01. 2020. Prijave sprejema društvena pisarna v času uradnih ur, vsak četrtek od 14.00.-18.30 ure na telefon 01/582 27 51 in Nina Miklič na gsm 031 259 156.

Opis poti:

Pot bomo začeli na parkirišču pred domom v Kamniški Bistrici. Kmalu za tem, ko se asfalt konča in je nekaj prostora za parkiranje, bomo zagledali na desni strani kažipot proti Kamniškemu sedlu. Tu bomo zavili v breg in se strmo vzpenjali skozi gozd in kmalu prispeli do velikih skalnih previsov-Galerij, ki jih je naredil ledenik v ledeni dobi. Na tem mestu  so pozimi običajno ledene sveče in led. Pot se bo še vedno dokaj strmo dvigala in kmalu bomo prišli do spodnje postaje žičnice, ki vodi na Kamniško sedlo. Tu bomo prečili cesto in se ponovno usmerili strmo v hrib, po nekaj ovinkih bo postala strmina nekoliko blažja. Prečkali bomo gozdno cesto. V nadaljevanju nas bo dokaj zložna in udobna pot vodila pod pobočji Brane nad dolino potoka Sedelščka. Kmalu bomo prispeli V Klin (1090 m), kjer se začne pot zopet strmo dvigati skozi gozd. Malo za mestom, kjer je na levi strani klopca zavijemo v levo in se še kar strmo dvigamo. Pot nadaljujemo, pridemo do Pri studencu. Svet se bo pod vzhodnimi pobočji Brane pričel počasi odpirati. Sledimo markirani poti ali gazi v snegu, ki nas pelje skozi gozd najprej zmerno v hrib nato pa se prične nekoliko bol strmo dvigati. Kmalu bomo prispeli do Pri pastirjih, kjer je manjša lopa. Vse od Pri pastirjih nas pot vodi po sredini obsežnega pobočja med meliščem na desni strani in skalnatimi  odstavki na levi strani. Zaradi zimskih razmer ne bo vidne trave in melišča, delno bo vidno ruševje. Kamniško sedlo je tudi v zimskih razmerah zelo pogosto obiskano, zato je za pričakovati, da bo gaz že narejena. Sestopili bomo po isti poti.

Iskanje

Rezervacijski sistem za kočo


Kontakt

Uradne ure vsak četrtek:
od 14:00 do 18:00
Telefon 01/582 27 51
E-pošta: pdlpp1974@gmail.com
Številka koče na Planini pri Jezeru:
+386 51 632 738 (samo v sezoni)

Pristopna izjava za nove člane

Prijava na obvestila

Za prijavo na obvestila kliknite povezavo:

Vremenska napoved za Planino

Za natančno napoved kliknite na sliko!

Povezave:

LPP, d.o.o
Kolesarsko društvo LPP

Sledite nam na:

Facebook
Twitter