GRINTOVEC (2558 m), 01. 03. 2020 - Planinsko društvo LPP
 

GRINTOVEC (2558 m), 01. 03. 2020

 

Vodnik: Janez Medved

Kdaj, kje: nedelja, 01. 03. 2020 ob 7.00 pred sedežem društva na Celovški 160

Kako: društveni kombi ali osebna vozila

Predviden čas hoje: 8 do 9 ur

Oprema: pohodni čevlji (priporočljivo zimski), gamaše, čelada, cepin, zimska oblačila kapa, rokavice, rezervna oblačila, pohodne palice, predvsem pa zvrhan koš dobre volje. Hrana in pijača iz nahrbtnika (malica in vsaj 1,5 litra tekočine+ železna rezerva).

Zahtevnost: zimska tura, potrebna je dobra telesna pripravljenost, izkušnje s hojo po planinskih poteh v zimskih razmerah

Posebnosti: uporaba derez in cepina

Izhodišče: Kamniška Bistrica (596 m)

Cilj: Grintovec (2558 m)

Višinska razlika: 1957 m

Članska izkaznica: plačana članarina za tekoče leto 2020

Prijave in rok za prijavo: do četrtka, 27. 21. 2020. Prijave sprejema društvena pisarna v času uradnih ur, vsak četrtek od 14.00.-18.30 ure na telefon 01/582 27 51 in Nina Miklič na gsm 031 259 156.

Opis poti:

Od Doma v Kamniški Bistrici gremo mimo Žagane peči do spodnje postaje tovorne žičnice, ki pelje na Kokrško sedlo. Od tu dalje nas pot vodi običajno že po shojeni poti do Kokrškega sedla. Usmerimo se na pot, ki vodi na Grintovec po običajni poti čez Streho. Nekoliko več previdnosti bo potrebno, ko  bomo prečili Spodnje jame, kjer je precej strmo pobočje, pa tudi v nadaljevanju bomo morali previdno hoditi, zimskim razmeram primerno. Vračali se bomo po isti poti.

Iskanje

Rezervacijski sistem za kočo

Kontakt

Društvena pisarna na Celovški 160 v Ljubljani je odprta vsak četrtek v mesecu:
od 14:00 do 18:00

Telefon 01/582 27 51
E-pošta: pdlpp1974@gmail.com
Številka koče na Planini pri Jezeru:
+386 51 632 738
(samo v sezoni od junija do konca septembra)

Pristopna izjava za nove člane

Prijava na obvestila

Za prijavo na obvestila kliknite povezavo:

Vremenska napoved za Planino

Za natančno napoved kliknite na sliko!

Povezave:

LPP, d.o.o

Energetska sanacija planinske koče

Sledite nam na:

Facebook
Twitter