GLINŠČICA, 2. 5. 2025 - Planinsko društvo LPP
 

GLINŠČICA, 2. 5. 2025

 

Vodnik/Kontakt: Stanislav Kragelj

Datum izleta: 2. 5. 2025 ob 7.00

Zborno mesto: pred sedežem društva LPP na Celovški cesti 160 v Ljubljani

Izhodišče: Jezero – San Lorenco (375m)

Cilj: Botač (319m) – Draški Kras (442m)

Zahtevnost: Lahka krožna pot

Čas hoje: 4-5 ur

Način prevoza: Kombi in osebni avtomobil

Priporočena oprema: pohodne palice, udobni gorniški čevlji, oblačila primerna vremenu in letnemu času, zaščita za sonce/dež/veter, malica in pijača iz nahrbtnika

Članska izkaznica – plačana članarina PZS za tekoče leto 2025

Dokument: osebna izkaznica

Prijave: Prijave sprejema društvena pisarna(Celovška 160 nad števnico) v času uradnih ur, vsak četrtek od 14.00 -18.30 ure. Ali na telefon 01/582 27 51 in Ana Božnar na mail.anaboznar111@gmail.com

Kratek opis: S parkirišča gremo na razgledno točko pod vasjo Jezero. Nadaljujemo po  gozdni poti do opuščene železniške trase in jo prečkamo, da pridemo do spodnjega razgledišča Zabrežec. Pod nami je reka Glinščica (12km) in naselje Gornji konec (Bagnoli), kjer bomo imeli krajši postanek v gostišču Premuda. Nadaljujemo ob starem vodovodu za Trst do cerkve Marije na Pečah. Od cerkve je možen vzpon do spomenika Emilia Comicija. Po poti navzdol pa pridemo do slapu Supet in naprej v Botač. Tu pridemo do meje med Slo in It. Od kraja Botač se bomo povzpeli na Draško planoto z vrhom Mala Stena-Griža. Na Draškem krasu se ob prekrasnih razgledih vrnemo do izhodišča Jezero.

Iskanje

Rezervacijski sistem za kočo

Kontakt

Društvena pisarna na Celovški 160 v Ljubljani je odprta vsak četrtek v mesecu:
od 14:00 do 18:00

Telefon 01/582 27 51
E-pošta: pdlpp1974@gmail.com
Številka koče na Planini pri Jezeru:
+386 51 632 738
(samo v sezoni od junija do konca septembra)

Pristopna izjava za nove člane

Prijava na obvestila

Za prijavo na obvestila kliknite povezavo:

Vremenska napoved za Planino

Za natančno napoved kliknite na sliko!

Povezave:

LPP, d.o.o

Energetska sanacija planinske koče

Sledite nam na:

Facebook
Twitter