ČEMŠENIŠKA PLANINA, 9. 3. 2024 - Planinsko društvo LPP
 

ČEMŠENIŠKA PLANINA, 9. 3. 2024

 

Vodnik: Tomaž Rusimovič

Kdaj, kje: sobota, 9. 3. 2024, ob 8.00 pred sedežem društva PD LPP na Celovški 160 v Ljubljani 
Prevoz: društveni kombi in osebni avtomobili
Izhodišče: Prvine
Hoja: 4 ure
Zahtevnost: lahka pot
Oprema: pohodne palice, pohodni čevlji, oblačila, primerna vremenskim razmeram
Članska izkaznica: plačana članarina PZS za tekoče leto 2024

Prijave: do četrtka, 7. 3. 2024, društvena pisarna v času uradnih ur na tel.: 01/58 22 751 ali Ana Božnar, tel.: 031 699 786, ali na mail pdlpp1974@gmail.com

Opis poti:

Iz Ljubljane se bomo odpeljali na Trojane, kjer bo izhodišče našega pohoda. Po jutranji kavici in krofu bomo krenili na pot (dobiti moramo šoferja, ki bo kombi peljal na Prvine), če pa ne bo volje ali vremena in dodatnega avta, pa se bomo do Prvin zapeljali s kombijem. Ne preveč strma pot nas bo od Prvin peljala naprej po bukovem gozdu, poraslem s čudovito zeleno preprogo čemaža, ki ga je tu zares v izobilju. Upam, da bodo čemažu delale družbo tudi kron’ce, ki jih je tod navadno tudi veliko. Ko bomo prispeli na greben Čemšeniške planine, se nam bo na jugu odprl pogled na Zasavsko dolino, ki jo zaključuje pogorje z zasavskim Triglavom – Kumom, ki s svojim oddajnikom in cerkvijo izstopa sredi Zasavskih hribov. Hoja po grebenu je relativno kratka in kmalu prispemo do koče na Čemšeniški planini, ki leži na južni strani planine v zavetju mogočnega bukovega gozda. Če bo sonce, se bomo dobro uro martinčkali pred kočo in uživali v njenem gostoljubju. Pa tudi dobra domača malica iz nahrbtnikov ali kakšna zagorska specialiteta iz koče se bo prilegla. V nadaljevanju našega pohoda se bomo spustili nazaj po grebenu in pri odcepu za Čemšenik zavili v dolino proti Zagorju. Spust do spodnje postaje tovorne žičnice, kjer nas bo čakal kombi, bo hitro minil, in zapeljali se bomo do lovskega doma Klančiše v Zavinah, kjer bo postanek in zopet možnost za dobro jedačo in pijačo.

Navadno se na koncu izleta ustavimo še na pokopališču v Zagorju, kjer na grobu našega pokojnega zaslužnega člana Francija Lapuha – Pufija prižgemo svečko in mu grob okrasimo z nabranim cvetjem; vsakič se ustavimo tudi ob grobu našega pokojnega predsednika Janeza Drnovška, ki počiva na istem pokopališču.

Še nekaj utrinkov od lani:

Koča na Čemšeniški planini:

Iskanje

Rezervacijski sistem za kočo

Kontakt

Društvena pisarna na Celovški 160 v Ljubljani je odprta vsak četrtek v mesecu:
od 14:00 do 18:00

Telefon 01/582 27 51
E-pošta: pdlpp1974@gmail.com
Številka koče na Planini pri Jezeru:
+386 51 632 738
(samo v sezoni od junija do konca septembra)

Pristopna izjava za nove člane

Prijava na obvestila

Za prijavo na obvestila kliknite povezavo:

Vremenska napoved za Planino

Za natančno napoved kliknite na sliko!

Povezave:

LPP, d.o.o

Energetska sanacija planinske koče

Sledite nam na:

Facebook
Twitter